lapkričio 11, 2009

KASDIEN KARTU. Sausainiai

Neseniai nupirkau sausainių formeles. Pamaniau, kad pats laikas pradėti kepti kartu su Vilium sausainius. Viliui formelės labai patiko. Tik tą patį vakarą neturėjom produktų tiems paprastiems sviestiniams sausainiams, tai ištraukiau iš kameros sluoksniuotos tešlos. Maniau, na, pabandysim, kas išeis. Ir visai gerai gavosi! Tiesiog išspaudėm pagal formeles sausainukus, ant viršaus pabarstėm cukraus ir cinamono mišinio, ir viskas - į orkaitę. Elementaru :)
Kai kepu pati, tai įdedu obuolio, dešrelių ar uogų įdaro, bet Vilius tokių su įdarais nevalgo, tai jam visada padarau "be nieko" :) Tad drauge kepėme visus sausainius "be nieko".
Viliui labiau patiko ne spausti sausainių formeles, o barstyti cukrų+cinamoną ant sausainių. Ooo, kiek pabarstuko buvo daug aplink sausainius :) Kai kepėm jau antrą kartą tokius sausainius, vos atėmiau skardą su sausainiais, tikriausiai būtų subarstęs visą kilogramą tų pabarstukų. O liūdniausia dalis Viliui buvo, kai pašoviau sausainius kepti, ir teko išgirsti, kad dar reikės laukti ir valgyti dar negalima :)
O sausainiai buvo skanūs, gal dar ir dėl to, kad pats kepė.


2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o sausainiai tai tikrai skanūs... :))

sesuo Inga ;) linkėjimai!

xena rašė...

Viliukas toks įsijautęs :)
geras, ir mes neseniai kepėm sausainius su formelėmis :)
mes kepėm pagal šį receptą http://beatosvirtuve.blogspot.com/2009/10/kas-cia-daros-jaukiausi-sausainiai.html