Vakar kepiau savo pirmąjį duonos kepaliuką :) Nuostabus jausmas. Minkyti tešlą, formuoti kepaliuką, pašauti ir laukti, kol iškeps. O tada laukti, kol atvės ir ragauti... Nors turiu prisipažinti, tai nebuvo tas tikrasis duonos kepimas, nes naudojau ruošinį, nemašiau visko taip, kaip mūsų močiutės ar promočiutės.
Naudojau Speltos duonos mišinį, gal prieš porą mėnesių įsigytą Sveikų produktų parduotuvėje. Speltos dribsnius naudoju jau kuris laikas, tiesiog verdu pusrytines košes Viliui ir sau, dažniausiai maišau su avižiniais dribsniais. Man skanu. Šiek tiek jaučiasi riešutų skonis... O duoną panaši į itališką - šviesi (normalu, nes 87% speltos miltų, ir kiti-ruginiai), ir skonis šiek tiek saldokas ir šiek tiek riešutų :)
Viliui daviau paragauti, sakė "askanu", atidavė man atgal :( Tomas nelabai mėgėjas tokių "pusiau" duonų (nei baltų, nei juodų), tai liko man vienai visą kepaliuką sukirsti. Visai neliūdžiu, nes su sviestu ir prie arbatos - labai skanu !
Gal ateis diena, ir iškepsiu TIKROS duonos :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą