gruodžio 07, 2009

"Pienas išėjo į darbą"

Jau du vakarus Vilius užmigo be pienuko. Paskaitom knygą (šiuo metu apie trolius Mumius), jis pats išjungia šviesą, tada abu vakarus paprašė pieno, pasakiau, kad nėra ir paguldžiau į lovytę. Apkamšiau, apglosčiau, pasilinkėjom "maniakt" (labanakt) ir užmigo. Paprasta! Jokių ašarų, jokių isterijų. Būna, užeina, vis dar paprašo, ypač po pietų miego, kol visiškai prasibudina. Neduodu, bet apkabinu, pasūpuoju, ir užsimiršta.

Netikėjau, kad bus taip paprasta, nors iš kitos pusės - jam juk jau 2 metai, daug supranta, galima ir susitarti :) Be to, niekaip ypatingai pati tam nesiruošiau, - tiesiog, vieną vakarą pabandžiau neduoti. Bandydavau ir anksčiau, bet tuomet Vilius nenusileisdavo, o tą vakarą antrą kartą nebeprašė... Taigi, Vilius mamos pienuku mėgavosi 2 metus ir 20 dienų. Manyčiau, pakankamai ilgai :) Be to, spėju, kad dar kurį laiką jis prisimins pienuką ir prašys jo. Va, ir dabar prieš pietų miegą prašė, pasakiau, kad nėra. Jis pagalvojo ir sako "Pienas išėjo į darbą". Dabar dažnas daiktas ar žaisliukas jo kalboje išeina į darbą :)


Neramu tik dėl vieno, - Vilius negeria karvės pieno. Paragauja ir sako "neskanu". Neįkiši. Na, bet su košėm, blynais gauna. Dar jogurtai, varškytės, - tikiuosi, pakaks visko, ko reikia.

7 komentarai:

xena rašė...

sveikinu su tokiu svarbiu įvykiu :)

vaida rašė...

Zenia, negaliu patiketi, kad stai taip emem ir pabaigem ta zindyma :) 2 metai mano akimis tikrai ilgai ...
As nejauciu jokio ypatingo ilgesio, matyt, jau pergyvenau viduje visa nerima del nujunkymo. Na, ir ne paslaptis, kartais jau labai uzknisdavo tas zindymas, gerai, kad buvau po truputi numazinus iki 2 kartu: vakare ir ryte, o galiausiai iki vieno vienintelio - vakare.Tokiai letais tempais, kaip kad as dariau, manau, kiekvienas vaikas ramiai atsisveikintu :)
Vakar pagavau save, kad lyg ir kazko truksta vakaro ritualuose, bet paknisau-na, negaila!! Matyt, jau atzindziau reikiama termina :)

knygųžiurkėL rašė...

saunuole. Medute zindo 1 m ir 4 men. Jau broliukas buvo uzkibes, nors to dar nezinojom. Paverkiau biski susigraudinus ta vakara,kai nebedaviau :(

knygųžiurkėL rašė...

Dar pamirsua del karves pieno. Medai tik paduok. Vaiksto is paskos ir sako "amuko nuoju". Cia is leliukiniu laiku. sakau: "nera amuko, tik pieno". tada atsako:"pieno nuoju" :) Perkam ir perkam,per kokias 2 dienas litras iseina. dar kakava labai geria, tai ten daugiau nei puse pieno pripilu. dra sako: "tetukas parduotuvej nupijko daug amuko", kai sakau,kad nebero pieno,nu,nes istisai sako,kad nori...

knygųžiurkėL rašė...

Dar prisiminiau. Ejau i parduotuve, atejus medai sakau:"Einu i parduotuve".Ji man: "nupijk amuko". vos neisvirtau is koju.:)) kelias sekundes net nesuvoke protas man,ka pasake.:)

vaida rašė...

Kruopa, fainuole Medute! Vilius prase pienuko dar kokias 2savaites. Paskui rimo rimo ir nurimo, pasimirso vaikui. O kakavos dar nedaviau, reiks pabandyt :)

vaida rašė...

Taigi, siandien pabandziau pasiulyti Viliui kakavos. Dar ne bet kokios-ekologisko. Ir ka? Spjaudesi kaip paseles, lyg buciau kokio sugizusio pieno pasiuliusi. As tada sau skaniai pabaigiau ta kakava, o jis pamates, kad puodelis tuscias, kad pasiuto-noriu!!!! Och, vel pasildziau pieno, padariau, atnesiau, padaviau-nenoju! Uuuuuuu, maniau, pritreksiu :)
Taigi, pieno, net ir uzmaskuoto, vis dar negeria.