gruodžio 07, 2009

Dailininkas

Vis dažniau Viliui užeina nenumalodmas noras piešti. Tie piešiniai jau gerokai skiriasi nuo tų, kuriuos piešė anksčiau. Anksčiau būdavo daug didelių ratilų, tokių raizgalynių, o dabar vyrauja maži rutuliukai, maži raizgaliukai, kartais su išsidraikiusiais į šonus spinduliais. Dar piešia statmenas linijas, na, lyg spalvintų įnirtingai. Knygoje apie vaikų piešinius tai vadino medžio žmogiukais :)

Piešia ant visokių popieriaus lapelių, pieštų ir ant kitų paviršių, bet vis spėju pasaugot :) Geriausiai sekasi piešti su pieštukais ir kreidelėm, bandėm ir su vandeniniais dažais. Matyt, pataikiau pasiūlyt "ant įkvėpimo", - nes per kokias 20min. pripiešė berods 7 A5 formato piešinius :) Nors piešimo vandeniniais dažais seka, dar kartais stringa: labiausiai patinka mirkyti teptuką vandeny ir paskui dažuose (iš karto visose spalvose :), o kad reikėtų ir ant popieriaus papiešt, reikia priminti :)

Kai piešia, dažnai komentuoja ką piešia - nupiešia raizgaliuką ir sako, "šia tiušis (čia triušis)", arba "namas", arba "siomanė (formulė)".
Šiuo metu einamiausia spalva "mėnyna". Jei tik gali, visuomet primena, jog norėtų mėnyno - mėnyno somanės (formulės), mėnyno skajelės, mėnyno saujelio (sūrelio) ir t.t. Dar tinka morkos spalva, t.y. oranžinė. Kažkaip vieną dieną pagalvojau, kad gana sunkus žodis - oranžinė, ir pasakiau kitą variantą - morkos spalvos, tai dabar tik taip ir vadina :)











5 komentarai:

Akvile rašė...

Labai pazistama problematika.:) Tik baisu, kad dabar uzejo tas "piesiu ant visko is eiles" laikas.
O Jusu vyruko tai labai smagus piesiniai!:)

Akvile rašė...

Nenoriu naudoti Jusu blogo reklamai, tik noreciau labai nuosirdziai pakviesti piesianti mazyli sudalyvauti piesinuku konkurse. Cia visos salygos: http://opapa.net/Konkursas

vaida rašė...

Akvile, aciu uz pasiulyma. Pziuresiu, gal bus koks "sedevras" :)

Akvile rašė...

Kad man ir sitie darbeliai pakankamai sedevriski!:) Tik reikia Viliukui ibrukt kokias labiau kalediskas spalvas (ziurint tradiciskai - tai zalia ir raudona:) ) ir pirmyn!:))))

Anonimiškas rašė...

Taip, tikriausiai todel