gruodžio 14, 2009

Advento kalendoriaus dovanos

Tai štai, berods, jau geros dešimt dienų, kaip vis patikriname tas septynias kojines - mūsų Advento kalendorių. Na, spėju, jis pas mus toks dar itin pradinio varianto, nes kai paskaitau apie kitų mamų kalendorius, tai suprantu, kad mes dar nesame tokie pažengę. Na, bet yra tame ir pliusų - begalės erdvės tobulėjimui :)
Vis gi, ką mes su Viliumi gero nuveikėm per tas dienas? Na, iš esmės Vilius kasdien suvalgė po gabalėlį šokolado :) Spėju, tos gražios kojinės jam dabar labiausiai siejasi su šokoladu, na, ir su nykštuku - tokiu mistiniu veikėju, kuris kodėl tai neša vaikams dovanų ar palieka kokių prirašinėtų popieriukų su užduotim :) Aha, turėjom keletą užduotėlių, šalia tų vertingųjų šokolado gabalėlių. Pati pirmoji buvo paprasta, bet tuo metu itin reikalinga, - atrinkti nereikalingus žaislus. Jau nebegalėjom žiūrėti (mes su Tomu) į tą kalną žaislų, o ir Viliui vis sunkiau buvo rasti ko nori, galiausiai visai prie tų žaislų nebeidavo :) O buvo gana paprasta: aš atsinešiau dėžę, ėmiau kiekvieną žaislą ir klausiau Viliaus - "Ar žaisi su šituo? Ar reikia šito?". Gali atrodyti, kad ką ten su dvimečiu nuspręsi, bet buvo lengva - jis pas mus labai gerai žino ko nori ir ko nenori. Taigi, greitai žaislai buvo išrūšiuoti į "reikalingus" ir "nereikalingus", nereikalingi iškeliavo į "sandėlį" rūbinėj, o reikalingi - buvo erdviai išdėlioti žaislų "garaže".
Antra iš buvusių užduotėlių buvo nupiešti ir parašyti laišką Kalėdų seneliui - Vilius piešė, aš rašiau, paskui jis puošė lipdukais, ir galiausiai kitą dieną ėjom į paštą išsiųsti. Na, siuntėm tai seneliams (ne Kalėdų, Viliaus), bet manau, jiems turėjo patikti ;)
Kadangi piešimas su tikslu, t.y. kam nors, o ne šiaip sau, Viliui patiko, tai kita užduotis buvo nupiešti piešinį Lukui ir Ingai (pusbroliui ir tetai). Ir tą nešėm į paštą ir siuntėm. Vilius norėjo ir adresą ant voko užrašyti, bet sutarėm, kad aš rašysiu, o jis dar "prirašys" ant kitos voko pusės ....
Buvo dar labai paprasta užduotis - pastatyti kelią traukinukui, nes jo žavingoji gimatdienio dovana pastaruoju metu gulėjo sumaitota kaip po uragano. Pastatėm, drauge.


Šiandien gal parašysiu "pasigaminti plastelino"? Mat vis ruošiuosi gaminti plasteliną pagal Beatos receptą , bet neradau maistinių dažų. Tikriausiai gaminsim natūralios spalvos :) Beje, turėta senoji lipdymo masė (ne plastelinas ten, kažkaip kitaip vadinasi) visai sudžiūvo ir sutrupėjo, bandžiau visaip drėkinti ir šlapiom rankom minkyti, išėjo visiškas šnipštas, tik mano rankos liko labai žalios :) Geriau bus natur produktas.

Dar Advento kojinėse Vilius randa dovanėlių: nykštukų-magnetukų, nykštukų-antpirštukų (tokių megztų), lipdukų (jų galėtų būti šimtais - aplipdytų visus žaislus, o paskui ir visus namus :)))), na, ir dar turiu keletą tokių smulkių smagių niekučių.

Tai štai taip leidžiam Adventą. Vilius jau kalba apie Kalėdų senelį, tik jis vis sako "einam pijkti Kajėdų senenio". Vis bandau išaiškint, kad nereikia jo pirkti, bet spėju jis vis dar prisimena Jysk parduotuvėj matytą tokį gražų Kalėdinį senuką su akinukais, rudom kelnytėm ir žaliu švarkelių, su slidėm rankose :) Gal reiks nupirkti ...

5 komentarai:

Akvile rašė...

Aciu uz nuoroda i Beatos virtuve. Jau rankos niezti plastilina virt.:)

vaida rašė...

Taigi, plastilina virem. Viskas einasi itin greitai, Viliui labai patiko. Tik kazkaip mums jis gavosi toks per daug lipnus. Nezinau, gal dar reikejo pakaitint, o gal mano improvizacija turejo itakos - vietoj paprasto aliejaus ipyliau sezamo... Na, bet Viliui patiko su juo terliotis, susidejom graziai i saldytuva iki kitos dienos :)
Sekmes kitiems verdantiems!

Unknown rašė...

O, tikrai ačiū už receptą! Aš irgi vis audžiu mintį pasigaminti plastelino :) Bet jaučiu, prisiruošiu, kai dabar turimą su Migle daugmaž "sutvarkysime" :)

Beje, maistinių dažų esu nužiūrėjusi čia: http://www.delona.lt/kita,55.html

xena rašė...

mes irgi kartais verdam plastiliną pagal tą patį receptą, ir kartą irgi buvo lipnus. tą kartą dariau labai iš akies, kiek padauginau aliejaus ir kiek permažai kaitinau, tai gal tas kaitinimas ir turi įtakos. o šiaip nebūtina jo laikyt šaldytuve, porą savaičių kuo puikiausiai stovi ir kambary, o po to jau taip nusibosta kad tenka išmesti nes nebenaudojamas :) tiesa, dar ilgiau pastovėjęs, įgauną nelabai malonų tokio pasenusio aliejaus kvapą.

Akvile rašė...

Ir mes virem, ir Beatos blog'e komentavom: http://beatosvirtuve.blogspot.com/2009/09/plastelinas-play-dough.html
Mum lipnumas gavosi geras. Man atrodo, kad kaitinimas turi itakos, nes, kol procesas buvo nebaigtas, man kaip tik pasirode vienu momentu, kad tas plastilinas labai lipnus.
O siaip tai aciu Beatai ir Vaidai (uz idejos skleidima), nes, kai tetis dukrytei padovanojo pirktinio plastilino, jis taip gerai nesilipde (nors spalvos ir grazios).