rugsėjo 08, 2009

kaip kvepia ruduo...


Nors šiuo metu mano dienotvarkė gana griežtai suplanuota (dirbu namuose), vis tik leidau sau šįryt parašyti trumpą žinutę į blogą. Tiesiog toks tas rudens kvapas :)

Dar rugpjūčio pabaigoje pastebėjau, jog jau kvepia rudeniu. Nežinau, kaip paaiškinti šį kvapą, bet išėjus į lauką, pajauti jį, dar šilta, bet dvelkia tokia gaiva, saulė šviečia, bet jau šiek tiek per rūką, ir jau nebekaitina, o maloniai šildo, ore tvyro ne vien nupjautos žolės ir gėlių kvapai, bet ir jau spėjusių nukristi, kiek papūti ar sudžiūti medžių lapų kvapas. Sakyčiau, visa tai ir yra tai, kuo kvepia ruduo. Nors... Man dar ruduo kvepia knygomis, švariais rūbais, ką tik išlygintom baltom apykaklėm, kurias siūdavom ant mokyklinių uniformų. Tokia nostalgija... Ruduo kvepia nostaliga :)

Šįryt išėjau trumpam į balkoną: giedras žydras dangus, saulė skaisti, bet visiškai nešilta (tik 10 laipsnių, brrr), taip maloniai vėsu. Iš karto prisiminiau laikus, kai eidavau į mokyklą ir rytais reikėdavo keltis gerokai anksčiau, nes iki mokyklos buvo geros 40min. pėstute. Tuomet gal ir nebuvo jie tokie žavūs, tie rytai, bet dabar man jie tokie mieli, jog kiekvienąkart džiaugiuosi sulaukusi rudens.

Sveiki sulaukę rudens!

1 komentaras:

xena rašė...

man irgi patinka tie kvapai :) ir nors dabar jau vasarą mėgstu mažiausia, jos kvapas - vis dar mėgstamiausias, o rudens kvapas kažkodėl užtraukia liudesį :)