rugsėjo 15, 2009

(ne)reikalingos mašinos


Viliui užeina noras pamėtyt žaislus, daiktus ir kt. Tai kažkurią dieną sumąsčiau taip, kai pradėjo savo mašinas mėtyt aplinkui: "Jei mėtai, tai tikriausiai nebereikia tau jų? Tai išmeskim į šiukšlių dėžę." Vilius sutiko. Išmečiau, na, teisingiau padėjau prie šiukšlių dėžės. Atbėgo po pusės minutės ieškoti, kur tos jo mašinos :) Susirinko visas toliau žaisti.

Kitą dieną ėjom pasivaikščiot, pasičiupo vieną mašiną į lauką. Ėjo takeliu ir staiga padėjo tą mašiną ir nuėjo toliau. Kelis kartus priminiau jam, kad mašiną paliko ant kelio, kad nebeturės jos, bet Vilius net neatsisuko :) Aš irgi nepaėmiau. Pamaniau, kad tegu mokosi, jog mašinos tai jo, tegu jomis rūpinasi pats. Įdomiausia, kad tos mašinos taip ir neprisiminė nei tą vakarą, nei kurią kitą dieną. Matyt, tikrai nebereikėjo :)

Šiandien irgi pradėjo mėtyti viską per petį. Priminiau, kad jei mėto, tai jau nebereikalingos tos mašinos, ir išmeskim jas. Atnešė vieną, eidamas sakė, kad alūžus (sulūžus), dar siūlau pataisyt, bet ne - išmetė, pats. Tik uždarė spintelės dureles, iš karto apsigalvojo - atidarė ir pasiėmė mašiną. Sakė, ataisysiu (pataisysiu). Pasiukiojo ratukus toku rimtu veidu ir nusinešė vėl žaisti :)

1 komentaras:

xena rašė...

kaip idomu:) pajuto vyras savo valdžią, ir kad valdžia reiškia ne tik turėti bet ir išmesti :)))))
aš Agnei dažnai pasiūlau nunešti nereikalingus žaislus vaikams, kurie neturi pinigų (drabužius nešam į bažnyčią). tai jei drabužių kartais parenka nereikalingų, tai su žaislais sunkiai išsiskiria :)