kovo 13, 2009

pavasaris prasidėjo!



Na, štai, galiausiai, jis prasidėjo! Taip laukiau ateinant pavasario, jog kartais net su skausmu žiūrėdavau pro langą... į tą purvą, šlapią sniegą, plikus medžius... Žinoma, saulė, šiluma ir žaluma neužpuolė staiga, ir taip sakant žiemos triūsai dar oi kaip matosi, ir šlepsi šlapiom kojom, bet vis tiek, bent jau saulė pradėjo ridinėtis padangėj :)


Pirmiausia, man pavasaris prasidėjo nauja veikla - pasiėmiau šiek tiek darbo "į namus". Na, tokio, kai reikia atlikti darbą iki nurodyto termino, ir niekam neįdomu, kada tu jį darysi: naktį, penktą ryto, su kūdikiu ant rankų ar sumuštiniu burnoj. Džiaugiuosi, tiesą sakant. Iš kitos pusės, kiek nerimauju, nes naujoji valdžia naują ir tvarką įvedė "ant Lietuvos" - taigi, jei mama dirba, tai jau, šiukštu, pašalpos tokios pat nebegaus, tą prisidurtą pinigėlį jau puls ir atskaičiuos. Na, žodžiu, gali atsitikti ir taip, kad tas džiaugsmas papildomais pinigais nepavirs, bet bent jau "sumamėjimas" (http://www.austejosblogas.lt/2009/03/13/deduda-mano-myjimiausia/) apmažės :))))) O dorai nieko nežinau, nes tiesą sakant, patingėjau išsiaiškinti. Kai pabandžiau, supratau, kad nei Sodra, nei VMI patys nieko dorai nežino, tai ką jau man-paprastai mamai-namų šeiminkei norėti :))))))


Kitas pavasario smagumėlis - Kaziuko mugė!! Labai laukiau jos šiemet. Išaušus tam šeštadienio rytui, ištempiau abu savo vyrus pasižmonėti ir ką nors tikro lietuviško nusipirkti. Vilius neištempė iki mugės, nulūžo mums beieškant, kur įsprausti mašinuką (Dievuliau, kiek mašinų Vilniuj! Kartais net nesinori niekur važiuoti...). Tad teko nešti. Veik nieko nematė, tik į pabaigą, kai mes sušalom, prabudo. Teko šiek tiek su juo pabraidyti po senamiesčio patvorių purvinus sniegus ir galiausiai grįžom namo džiaugtis pirkiniais. Aš prisipirkau "grybukų", tokių beveik kaip vaikystėj - su šokoladinėm galvom ir balto glajaus kotais! Mmmm! Viena visus ir sušveičiau :)) O Viliui kadangi šiuo metu lėktuvų manija, tai gavo dovanų medinį lėktuvą, tokį ale Dariaus ir Girėno Lituanica! Vis dar džiaugiasi :)


Saulei išlindus, prabudo ir mūsų su Vilium vežimas. Visą žiemą, lyg tikra meška žiemojo mūsų miegamajame, sulankstytas ir įspraustas į kampą. Mat man niekaip nepavyko savęs įtikinti, kad vaikui jame žiemą nebus šalta miegoti. Tad ir nesistengiau savęs laužyti. Labai šauniai pietų miegas persikėlė į lovytę, o į lauką einame pasivaikščioti, ne miegoti. Toks režimas ir man patinka, turiu laiko sau, o lauke nesušalu, nes tenka lakstyti paskui Vilių :)
Ir kai saulė nušvietė visus mūsų namų langus, supratau, kad reikia patikrinti vežimo ir Viliaus draugystę (iki žiemos ji buvo labai netgi nebloga:). Taigi, išriedėjom. Ėjau visa patenkinta, lyg pirmą kartą vaiką išsivežusi į lauką :))) Bet taip smagu buvo!! Kažkas panašaus, kai vaikystėj išsiveždavau dviratį iš rūsio po visų žiemos ir pavasarinių purvynų ant sauso asfalto. Viliui patiko, lingavo į taktą, dairėsi, ir kiek sunerimo, kai pasakiau, kad ir miegos čia. Nieko, užmigo, teko kiek paniūniuoti. Įdomiausia buvo, kai grįžom namo: iškėliau iš vežimo, nurengiau, o jis dairosi ir nesupranta - lyg ir buvau lauke, bet lyg ir ne... Nusprendžiau kol kas laikytis žiemos režimo pietų miegui, o vežimą panaudosim ilgesniems pasivaikščiojimams. O vasarą esu jam numačiusi ir rimtesnių darbų :)


Na, ir paskutinis pavasario ženklas buvo šiandienos pasivaikščiojimas Vingio parke. Mums iki jo geras galas nuvažiuoti, bet vasarą ir šiltąjį rudenį dažnai ten nukakdavau, nes - smagu ten. Tad ir šiandien ryte, kai danguj nebuvo nei debesėlio, o saulė plačiai šypsojosi, nusprendžiau aplankyti senus keliukus. Hmm, toli nenuėjom, Vingio parke dar žiema, tokia pažliugusi jau, bet dar ne per daug šilta :) Ką naudingo padarė Vilius, tai išvalė smėlio dėžę - drauge su kita mergaite išrinko iš jos visus konkorėžius! Liko tik smėlį išdžiovinti (ir rūbus gerai išskalbti) :)))


Ne, dabar bus paskutinis pavasario ženklas - supratau, kad reikia Viliui naujų rūbų! Žieminė striukė, batai su kailiu, kepurė šilta... Laikas atnaujinti ponaičio garderobą :)

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Su Pavasariu!!! :)