kovo 11, 2012

2+3(+1). Antras mėnuo: aš irgi turiu dvynius!

Mūsų naujam šeimos sąstatui jau 2 mėnesiai ir 10 dienų. Vis dar kuičiamės :))) Dienos panašios, rytai - labai ankstyvi, bet jau kiek ramesni; vakarai - vis dar labai neramūs, kartais labai rėksmingi, kartais - mažiau, bet stresuoti vis tiek - suguldyti tris nėra lengva. Dienos įgauna aiškesnį pavidalą, lyg ir bandom atrasti režimą, mes - suaugę - randam vis naujų pasiteisinančių būdų nuraminti, užmigdyti ar pamaitinti.
Bet yra ir pasikeitimų! Mažieji broliukai jau šypsosi ir aktyviai kalbina žaislus ir žmones. Žmones labiau :) Dar jie gerokai paaugę: paskutinis apsilankymas pas gydytoją parodė, jog Tautvydas pasiekė 6kg ribą, o Karolis - 5,6kg. O ūgiu mažasis jau beveik pasivijo brolį: dabar vienas yra 59cm, kitas - 58cm. Dičkiai jau, nebetelpa į vieną lovytę, kol kas guldom įstrižai 8), bet jau miegamasis pasipildys dar viena lovyte...
Broliai vis labiau atsiskleidžia savo būdu, temperamentu. Tautvydas - ramesnis, toks mažas tinginukas :), kukulis-runtulis. Jam svarbu gauti greitai pavalgyti, bet gali ilgiau pagulėti ir pasidairyti. Karolis rėksmingesnis, laiko tarpas tarp išreikšto nepasitenkinimo ir riksmo labai jau trumpas, kartais nesuspėji nė rankos pajudinti :) Bet jis ir didesnis šnekutis, kai nieko neskauda, tai šypsosi, žaisliukus kalbina, gali 15min. tyrinėti užuolaidų raštus, ir apdalina labai skvarbiu žvilgsniu.
Turime auklytę-pagalbininkę. Dar tik kelios dienos kaip pradėjo dirbti, bet džiaugiuosi, kad pavyko surasti malonią moterį, kurį moka elgtis su kūdikėliais, o ir šiaip smagi - nebus nuobodu dienas leisti drauge. Vežu brolius į masažus-mankštas, tai važiuojam kartu su auklyte, juokiamės, kad mes kaip kokia mobili grupė: susipakuojam vaikus į auto-kėdutes ir lekiam :)
Didysis pasikeitimas aplinkoje - atrodo atėjo pavasaris! O tai reiškia, kad gal galų gale iškišiu nosį į lauką pasipuošusi vežimaičiu :D . Nes vis dar tenkinamės balkonu ar atviru langu kambaryje...
Natūralus dalykas: kai nesi susijęs su kuo nors, tai nepastebi to dalyko ir aplinkoje. Kol nebuvo dvynių, tai juk nežinojau, kiek vaikų užaugino/augina kitos moterys aplink. O per paskutines savaites atradau, kad mūsų paštininkė užaugino dvynius, ir masažistė, pas kurią pradėjau lankytis, augina dvynius, dar pasirodo, Tomo darbe ne tik kolega, bet ir generalinis direktorius dvynius augina :))) Jų yra, ir ne tiek mažai! Bet kartais dar sunku susivokti: aš auginu dvynius! Ir dar - esu trijų (!!!) vaikų mama 8)

















3 komentarai:

Auksyte rašė...

su tuo jus ir sveikiname :)

kzl rašė...

saunuole, dar ir parasyti speji!

letuciux rašė...

Net graudu iš to gražumo :) Laikykitės, aukite, gražėkite, rimkite... Nuostabu yra du iš karto :)