sausio 12, 2010

Teatras yra gerai !

Šeštadienį su Vilium buvo teatre. Šį kartą aplankėm Lėlės teatrą , žiūrėjom spektaklį "Bitė Maja". Pasirinkau jį dėl to, kad Viliui patinka šita bitutė, turime filmuką apie ją, tiesa, jį žiūrime estų kalba, nes mūsų DVD grotuvas liko be distancinio, tad ir nustatymų pakeisti negalime :) Bet labai dėl to nepergyvenu, Viliui patinka ir estiškai kalbanti Maja :)

Taigi, spektaklis. Iš tiesų, ėjimas į teatrą man yra šiek tiek ritualinis veiksmas. Tos visos smulkmenos išsiruošus į teatrą yra kažkaip reikšmingos ir mielos: šiek tiek pasipuošti, išeiti anksčiau, nes vėluoti negražu :), atėjus sutikti tokių pačių šiektiekpasipuošusių ir smagiai nusiteikusių vaikų ir jų tėvų, apžiūrėti teatro patalpas, išgerti puodelį kavos teatro kavinėj, nupirkti kokį skanėstą vaikui, ir laukti kol suskambės skambučiai, kviečiantys į salę, o tuomet ieškoti savo vietų ir įsitaisius laukti, kol pradės gesti šviesos... Iš dalies panašius malonius ritualus atliekame eidami į kiną (na, juk irgi teatras, tik kino :)), spėju, būtent dėl to, man patinka eiti ir į kiną (nors pastąrajį kartą ten buvau jau labai seniai, visagalio interneto įtaką....).

Grįžkime prie "Bitės Majos". Spektaklyje vaidino lėlės, Maja buvo graži lėlė, o kiti veikėjai - kaip čia pasakius, tokie savotiški, grožio prasme. Bet išraiškingi! Kiti veikėjai buvo Majos senelė, įvairūs vabalai (rožvabalis, mėšlavabalis), voras, uodas, musė. Tik dalį jų pažinau, jiems pasirodžius, kitus teko atspėti iš jų kalbos :) Viliui labiausiai patiko Maja, ypač tuomet, kai ji skrido lėktuvu, mat bitutė išsiruošė pažinti pasaulio ir labiausiai už viską norėjo sutikti žmogų! Pasaka graži, sakyčiau tinkama ir suaugusiems, tiems, kuriems gyvenimas tapo įprastas, nuobodus, nebestebinantis (na, tiems, kurie užmigdė savyje vaiką). Taigi, tokiems sveika apsilankyti lėlių teatre, gal pažadins savyje miegantį vaiką (tik klausimas, kaip tokius nutempti į tą lėlių teatrą, juk šauks, kad jie suaugę ir jog tai baisiausiai nerimta). Nežinau, ką pažadino šis spektaklis manyje, bet pabaigoje norėjosi apsiverkti, iš gerumo.... Nueikit ir jūs į spektaklį!

3 komentarai:

Akvile rašė...

O mes kaip tik sestadieni buvom Raganiukes teatre. Nesitikejau, kad mano net dveju neturintis vaikas sustings ir taip issedes visa spektakli (trukme - 60 min!). Jai taip patiko!!!
Reikes ir Leles teatra isbandyt.:)

vaida rašė...

Akvile, tikrai pabandykit. Nors buvo vienas vaikiukas, kuris labai issigando leliu, ne per spektakli, o dar pries-apziurinedamas koridoriuose, ten jos iskabintos keliose vietose. Jos tokios savotiskos... Mano Vilius tai paziurejes vienas pasake :"Kaukole" :)

Akvile rašė...

Mano drauge buvo su suneliu. Tai sake, kad viskas buvo gerai, kol vaikas neuzsimane i tualeta. Jam taip patiko kelias iki WC, koridorius, laiptai, kad i spektakli grizt nebenorejo.:D:D:D