sausio 03, 2010

apie šventę...

Na, nepatikėsit, bet benaršydama po Interneto platybes, aptikau puslapį apie pledus, ir pirmiausia ką perskaičiau buvo pastraipa apie šventę. Skaičiau ir negalėjau patikėti, nes lyg mano mintis kas būtų sudėjęs į žodžius ir sakinius, gal net ne mintis, o nuojautas, jausmus, na, tuos dalykus, kurių nemokam apsakyti, kuriuos tik jaučiam. Dalinuosi, nes negaliu nesidalinti :)


"Apie šventę, kuri ateis nebūtinai tada, kai jos lauksi ir ne visada tęsis iki ryto, ir dažniausiai nebus tokia linksma, kad norėtųsi juoktis. Gal pasijusi laimingas, kai iš paukščių norėsi išmokti skraidyti, iš žemės – tylėti, iš jūros – būti savimi. Gali būti, jog šventė ateis tada, kai tavo mintys skraidys kažkur toli, beribėje erdvėje, nors pats būsi pavargęs ir gulėdamas lauksi miego.
Tiesiog žmonės kartais suklysta, pavadindami šventes Šventėmis, ir net sau bijodami prisipažinti, jog ne visada juos pralinksmina net karnavalai. Juk yra švenčių, kurios brangesnės už triukšmingas diskotekas, saliutus, Snieguoles, tortus ir net vertingiausias dovanas. Jos ateina kaip maži stebuklingi atradimai, netikėtos nuotaikos, keisti jausmai, kuriuos gali verti ant prasmingų prisiminimų siūlo kaip žemuoges.
Turėsi puikią Dovaną šventėms. Sau. Nes nieko nėra geriau, kaip užsimerkus vėl pabūti ten, kur labiausiai norisi. Diena, kuri baigsis geromis mintimis, bus tavo šventė. Nesvarbu, kad nebus svečių.
Kai baigiasi metai ir prasideda kiti, šventė yra – tavo noras pakilti aukščiau ir prisiminti visus, kurie padeda išmokti skraidyti. Erdvė yra daugiau nei tu matai.
Dabar žinai, kokių švenčių noriu palinkėti. Laimingų. Ir labai tikrų. "
Suprantu, kad šituose be galo šiltuose ir net sakyčiau intymiuose (ne kūniška, o jausmine prasme) žodžiuose yra paslėpta dalis reklamos, ir gali būti, kad aš perskaičius šiuos žodžius TIKRAI nusipirksiu kokį pledą :)...... Tad supratimas vis tiek nesutrukdo pasidžiaugti žodžio galia - kaip kartais kitų žodžiai gali atspindėti tave.

Komentarų nėra: