gruodžio 29, 2008

namų šeimininkė ?..


Dar Kalėdų Seneliui klausinėjant, ko norėčiau dovanų, užsiminiau, kad neįmantrių valgių receptų knyga būtų tikrai ne pro šalį. Mat būnant namuose man karts nuo karto užeina noras pagaminti ką nors skanaus, įdomesnio, bet kūryba šioje srityje nėra mano stipriausia savybė, o kur užmesti akį vis neturiu, tad ir apsiribodavau savo keliais "firminiais" patiekalais (kaip antai, kotletai, mėsos ir daržovių troškinys, makaronai su įvairiais padažais). Mąsčiau, kad gal nebloga knyga padės dažniau ką nors šeimynai pagaminti. Kalėdų Senelis mano norų paisė, ir Kalėdų rytą džiaugiausiai puikia receptų knyga Virtuvės džiaugsmai. Didelė spalvota receptų knyga. Ji tikrai didelė, ir tikrai visi receptai su nuotraukom :) Gal dėl šios dovanos, ar dėl tų metų pabaigos pažadų ir norų fenomeno, dar ir per Gustavo enciklopedijos laidą užsirašiau morkų pyrago receptą :) Taigi, šiandien kibau į darbą!

Kol Vilius miegojo pietų, iškepiau morkų pyragą. Itin paprasta ir tikrai skanu. Na, gal dar čia išlindo ir mano simpatijos konditerijai, - nuo mažens jei ką ir veikdavau virtuvėje, tai kepdavau kokį pyragą ar sausainius. Kulinarinės paslaptys manęs niekada ypatingai netraukė.... Tad, jeigu kam įdomu, morkų pyragas:

4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis kardamono (aš jo neturėjau, bet pyragas vis tiek buvo skanus :))
400g morkų (svarstyklių neturiu, tad tiesiog dėjau iš akies, mano akiai pakako 2 didelių morkų :))

Pagardinimui - saldžių varškės sūrelių arba saldžios varškės masės (aš rinkausi saldžius varškės sūrelius, turėjau tris, bet reikėtų gal kokių 4), Gustavas siūlė ir razinų, aš jų nebedėjau.

Kiaušinius išplakti su cukrum ir vaniliniu cukrum, sudėti visus kitus produktus ir gerai išmaišyti, morkas sutarkuoti burokine tarka ir sudėti, išmaišyti. Tiesa, man gavosi kiek kietoka masė, tad pyliau šiek tiek vandens. Sudėti į riebalais pateptą formą, ir kepti apie 40min.
Ant viršaus galima pridėti sūrelių masės, papuošti razinom. Kadangi sūrelių masės turėjau nedaug, tai tiesiog pridėjau šalia jau atpjauto pyrago gabalėlio lėkštėje.

Paprasta! Patiko ir Viliui :)

Na, o vakarop viriau bulvienę su mėsos kukulaičiais iš naujosios receptų knygos. Labai paprasta, tik man gavosi ne visai bulvienė, o daugiau porienė (nuo porų :)))) Tokia švelni sriuba, nes vėlgi neturėjau visų reikiamų prieskonių (Įsivaizduokit, HYPER RIMI neradau nei kalendros, nei mairūno....). O paskui ploviau visą kalną indų..... Ir kai vakare žiūrėjau Panoramą, pasijaučiau tokia namų šeimininkė....... Ir kas įdomiausia, dėl to jaučiuosi gerai :)) Panašu, kad tai viena iš gyvenimo bangų, stebėsim, kada ji nuslūgs :))

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Aš kažkada skaičiau tokius patarimus, ką veikti metus laiko namuose su vaiku. Buvo patarimų "išmokite greitai susitvarkyti namus", arba "išmokite ko nors naujo ar perskaitykite norimas knygas", o vienas buvo "išmokite paruošti įvairių patiekalų, kad išėjus į darbą turėtumėte praktikos ir įgudimo skaniai gaminti". Na, mano nuomone su vaiku iki metų nelabai įgyvendinami patarimai, bet kai vaikui jau pusantrų ar du, tada jau galima imtis tokios veiklos :) Ir dabar pas mane jau yra kelios knygos su receptais, nors dauguma jų man atrodo per sudėtingi, vis ką nors išbandau. Vakar turėjau kepti pyragą su trimis įdarais, bet vieno įdaro gavosi tiek, kad nebeliko skardoje vietos kitiems dviems :)
O tavo morkų pyrago receptą gal irgi išbandysiu :)