sausio 11, 2011

Buridano asilė ARBA Nuosavo tyrimo NEpabaiga

Vargšas Buridano asilas: nors galėtų džiaugtis laisva valia ir galimybe pasirinkti, lieka ir alkanas, ir kankinamas troškulio. Štai gyvenimas ir mane nustebino: suteikė puikią galimybę pažinti save ir įsitikinti, kad esu visai nebloga Buridano asilė. Net ir pati nežinojau, kad taip puikiai moku mindžiukuoti vietoje ir nieko nenuspręsti! Na, bet turiu ir kuo pasidžiaugti - pasirodo mano gebėjimai nuspėti ateitį visai pagirtini ir gal net turintys perspektyvą :) Mano nuosavo tyrimo galutinėje ataskaitoje užsiminiau, kad darbo susiradimas - tai dar ne pabaiga, ir buvau labai teisi. Jau beveik 2 mėn. kaip dirbu naujame darbe. Kojas jau tikrai apšilau, kėdę irgi jau spėjau pazulinti, net kompiuterio pelę sugebėjau sugadinti! :) Ir štai pačioje sausio pradžioje, kai žmonės lyg iš naujo pradeda kasdieninę rutiną ir iki kokios sausio 5-6d. net džiaugiasi, kad yra rutininių darbų ir nereikia nieko galvoti..., tuo ramiu ir iššūkiams dar nepasirengusiu laikotarpiu aš sulaukiu skambučio, kuris mane viens-du ir pastato kaip asilę tarp dviejų kibirų.... Sulaukiau pasiūlymo pereiti dirbti į kitą įmonę. Gavau laiko viską apgalvoti. Net į pokalbį nuėjau, kad sužinočiau daugiau detalių. Ir dabar sėdžiu kaip ta asilė paveikslėlyje.........
Įdomiausia tai, kad abi darbo vietos yra patrauklios, viena - vienais aspektais, kita - kitais. Na gi, pasidalinsiu tuo pliusų ir minusų sąrašu. Gal kam kils kokių aukso vertės minčių ir įžvalgų, nes aš jau pradėjau laukti ženklų iš žvaigždžių ir nepažįstamų praeivių :D

Įmonė X- dabartinė darbo vieta:
+ aš joje jau dirbu, - adaptacija jau praeita, žmones jau pažįstu ir t.t.
+ nedidelis kolektyvas (apie 80 žmonių), - visus galima pažinti, beveik visus jau ir pažįstu.
+ fainas jaunas kolektyvas.
+ darbas ne pernelyg apkraunantis smegenis (arba dar nespėjo apkrauti), ne pernelyg įpareigojantis, na, žodžiu, galiu ramia dūšia atsistoti 17val. ir išeiti į namo ;) O tai reiškia, kad dar galima suspėti nuveikti ką nors kitokio savo asmeniniame arba visuomeniniame gyvenime.
+ darbas patogioje vietoje centre, per pietų pertrauką galima ir reikalų šiek tiek sutvarkyti :) Nors privažiuoti nelabai patogu.
+ įmonės įvaizdis visai geras (kiek man žinoma).
+ šaunus, protingas ir kitaip teigiamas įstaigos vadovas; mano vadovė irgi ok.

- darbas gerokai "popierinis", daugiau priežiūros ir koordinavimo, nei tiesioginio darbo su mokymais.
- atlyginimas nedidelis, vargu ar augs, papildomų atlygio priemonių nėra.
- profesiškai nelabai yra kur tobulėti, perspektyvos nelabai kokios, jaučiu, kad galiu duoti daugiau, nei šiuo metu jiems reikia...
- man žiauriai nesmagu, kad tektų išeiti pradirbus tik pora mėnesių, jaučiuosi nepateisinusi lūkesčių (nors mane tame darbe kai kas jau ima erzinti).
- valstybinė biudžetinė įstaiga.

Įmonė Y-naujai siūloma darbo vieta:
+ darbas įdomesnis ir labiau tiesiogiai susijęs su mokymais, kompetencijų ugdymu ir pan. Turėtų būti nemažai kūrybos, sistemų sudarymo ir pan. (o sistemos man patinka :))
+ profesinis tobulėjimas ir perspektyvos augti kur kas didesnės (nebūtinai karjeros laiptais, man tinka ir horizontali karjera ;)).
+ kolektyvas pakankamai jaunas (čia kiek spėjau pastebėti laukdama pokalbio koridoriuje :)).
+ gerooookai didesnis atlyginimas ir tikėtini papildomi atlygiai.
+ darbo vieta patogiai pasiekiama, gal net patogiau nei dabartinė.
+ personalo departamento vadovę pažįstu (beveik draugė, ji mane ir kviečiasi ateiti), - puiki specialistė, įkvepianti vadovė, kūrybinga ir energinga, iš tiesų - pliusas pliusiausias :)

-+ dar viena adaptacija naujame žmonių kolektyve ir dar viena nauja įmonės veiklos sritis, į kurią reikia įsigilinti (nieko baisaus, bet energijos suryja gerokai).

- labai didelė įmonė (beveik 3000 darbuotojų per visą LT).
- daug žmonių, tai ir darbo krūvis atitinkamas.
- tikėtina, darbas joje pareikalaus daugiau mano pastangų, energijos, didesnio ir tikslesnio mūsų šeimos planavimo (Tomui planavimas - tai tam tikra tobulėjimo sritis :))
- gali būti keblumų derinant darbą ir vaiko ligas, darželio reikalus ir pan. (nors , tikiu, kad viskas suderinama, - optimistė, ech... :))
- įmonės įvaizdis turi dėmių, na, toks visoks, neaiškus ir pan...
- įmonė ne biudžetinė, bet valstybės kontroliuojama (o iš to visokios papildomos peripetijos, srovės ir kt.)

Reziumė:
dabartinė darbo vieta: 7 pliusai ir 5 minusai;
nauja siūloma darbo vieta: 6 pliusai, 6 minusai ir vienas šiaip komentaras :)

Lygiosios! Štai ir priežastis jaustis visiška Buridano asile!!!

Iš tiesų, tai visai jos ne lygios, o kaip žemė ir vanduo, ir kur man bus geriau, turiu nuspręsti tik aš pati. O gal kokia trečia vieta padėtų apsispręsti?...

5 komentarai:

vonioje rašė...

pereik!

Anonimiškas rašė...

nepadetu trecia, o galvs nusisuktum. man taip buvo, aciu ne, dar sunkiau.
siaip, kai galvoju, kaip mama, oj kaip norisi tos ramybes, aiskumo ir pastovumo ir darbo iki 5, o kai kaip zmogus ir specialiste- ajajai, kaip uzknisa saves nepanaudojimas ir neisreiskimas. nors norisi sakyti, eik, bek ir taip toliau, svarbiausia ziurek, kiek tame darbe naujam bus laiko Viliui, kartais ta ramybe gi nieko blogo :) ot padejeja, padejau vadinasi.
o siaip tai dziaugiuosi, kad nori taves visi, ot gerai, smagu!

Anonimiškas rašė...

Labai ryskiai Jusu prielankumas jauciasi antrajam variantui :) is isvardintu pirmojo darbo privalumu labiausiai pabreziami geri santykiai su kolegom, mano nuomone, tai nera pats svarbiausias faktorius darbe.
Agne

Mama-Paprasta rašė...

Man rodos, kad viduj labai gerai žinai, kokio varianto nori sau:). Pirmas variantas tikrai labai patogus ir saugus - aš kartais pagalvoju, kad norėčiau būtent tokio darbo. Kad nereikėtų blaškytis tarp šeimos ir darbo. Kita vertus... Tikrai, kad visada įmanoma viską suderinti. O dirbti mylimą darbą, jausti iš to pasitenkinimą, turėti jausmą, kad tobulėji yra tokia didžiulė laimė!Tiesa, jeigu vis tik nuspręsi išeiti, teks rasti kažkokį sprendimą sąžinei apraminti, nes įsivaizduoju, kaip sunku priimti sprendimą išeiti vos po dviejų mėnesių darbo... Gal tu turi ką rekomenduoti į savo vietą? Būtų lengviau morališkai :)

vaida rašė...

Ačiū visoms už mintis. Gulėdama ligoninės palatos lovoje ištisas 7dienas turėjau laiko šiek tiek pagalvoti ir apie darbą,ne tik apie sveikatą :) Jau žinau, kur link linkstu, dar tik sulaukti, kad ir į mane galutinai atsisuktų :) O dar žinokit ir darbo bei karjeros horoskopą pasidariau, tai dar vienas visai svarus argumentas svarstymuose :) Kai jau bus aišku, pranešiu, ar ta Buridano asilė neliko ir alkana, ir užtroškusi ;)