spalio 27, 2009

KASDIEN KARTU. Pedantas


Vilius darosi tikras pedantas :) Jei sušlampa ar kur įkiša rankas, tuoj susiraukia ir šaukia "šapia", reikia nedelsiant nuvalyti. Jei sušlampa jo mylimos mašinytės, jas tuojau pat atneša nuvalyti. Jei prilimpa koks plaukas, atneša man sakydamas "kaka" :)

Kai žaidžia mašinomis ant sofos ar lovos krašto, apklote neturi būti nei raukšlytės, kitaip trukdo važiuoti mašinoms :) Kai jau taip nutinka (o nutinka gana dažnai), šaukia garsiai "Mama, ataisyti!!!" (pataisyti).

Į balas ankčiau bandydavo lipti iš smalsumo. Šiaip kažkaip labai įnirtingai nedraudžiu, nebent būnam ką tik išėję į lauką ir einame kur nors su tikslu (kad nereiktų grįžti, keisti batų ir vėluoti). Bet nepaisant to, Vilius dabar jeigu eina ne su guminiais batais, į balas nelipa, apeina. Maža to, dar ir mane saugo, kad neįlipčiau, sako "Sargiai sargiai, mama, bada!" (Atsargiai, mama, bala).

Šiandien ėjom šaligatviu, kai kur telkšo nedidelės balos. Vilius šiek tiek sušlapo savo vieną batuką. Baisiai susiraukė, - "Šapia!". Nuraminau, kad nieko tokio, ruduo, dažnai lyja, šlapia, tad batai dažnai būna šlapi. Bet nepadėjo :) Stovėjo susiraukęs, kol sumąstė, kad gali nuvalyti batuko šlapią nosytę pirštine :) Tada jau buvo gerai, ėjome toliau.

Komentarų nėra: