birželio 16, 2009

lyja lyja lietus...

Šiandien taip nepaliaujamai lyja, kad kažkur iš gilios vaikystės atklydo dainelė:
...lyja lyja lietus

per karaliaus pietus,

karalienė verkia,

karaliukai knarkia,

o karalius po stalu

geria vyną su draugu :)

Tokia lietinga vasaros pradžia jau pradeda erzinti. Nors ir kaip noriu laikytis požiūrio, jog nėra blogo oro, tik netinkamas apsirengimas, bet vis tiek pastebiu, kad kai lyja neinu pasivaikščioti :) Dėl to aspirengimo - ieškojau Viliui guminių batų. Apėjom vakar kelias vaikų parduotuves ir nieko :( Batų tai yra, bet dydžiai prasideda nuo 30, geriausiu atveju - nuo 28. Dar buvau radusi 20-21 dydį, bet ką daryti vaikui, kurio kojytė tame tarpe nuo 22 iki 27?.. Tikriausiai vaikščioti basomis :) Jei būtų šilta, tai ir "kroksai" tiktų, bet kad tos šilumos tik kokie biedni 15 laipsnių.




Jei ir toliau taip pliaups, reiks ir sau pažiūrėt kokius kaliošus :)


Pas mus namuose drėgna. Net ir kai ŠITAIP nelyja, namuose mes vaikštome su megztiniais, o į lauką eidami nusirengiam :) Taip sakant, pirmas aukštas, žemė arti, medžiai, žolės ir visa kita. Kai pernai rudenį mus ėmė pulti pelėsiai, įsigijau hidrometrą. Tai norint išlaikyti sveiką ir komfortišką oro drėgnumą, šildymo periodu reikia orą drėkinti, o pavasarį, vasarą ir rudenį - tą drėgmę kažkaip varyti lauk. Vėdinu. Palieku skersvėjį, kai išeinam iš namų. Bet kai toks oras, tai atidarius langą tik dar daugiau tos drėgmės ateina.... Įsigijom šiandien drėgmės surinkėją. Hmm, nežinau, kiek iš jo bus naudos, bet gal bent kažkiek. Žinau, yra tokių rimtesnių, elektrinių, kainujančių kelis šimtus lt, bet pradžiai gal mes išbandysim pigesnį. Jis turi tokį ale kristalą, kuris sugeria drėgmę iš oro ir kondensuoja į vandenį. Kai prisirenka, išpili.

Nervina tas lietus, nes negaliu skalbti ! :) Tomas kartais mane vadina skalbėja, nes man iš tiesų patinka skalbti. Labiau patinka sudžiauti išskalbtus rubūs, paskui juos nurinkti. Kažkaip primena vaikystę, kai reikdavo leistis iš penkto aukšto ir džiaustyti skalbinius ant virvių šalia visų kitų kaimynų skalbinių.... Man būdavo smagu taip laipioti aukštyn žemyn, tikriausiai jausdavausi labai didelė :) Dar būdavo, susiruošiu skalbti tuomet, kai namuose išjungdavo karštą vandenį! Tai šildydavau dideliame puode ant viryklės, tada maišydavau su šaltu ir taip skalbdavau, na, čia rankomis :) Kai dabar pagalvoju, keistuolė, ne kitaip!
Taigi, grįžtant prie lietaus, negaliu skalbti, nes balkone viskas džiųsta LABAI ilgai, o namuose nesinori džiauti, nes (žr. aukščiau) ir taip jau pas mus drėėėgna... Velniava ir tiek :)




Nors iš tiesų, lietus man patinka. Patinka žiūrėti pro langą, patinka eiti po skėčiu, patinka važiuoti mašina, kai lyja. Patinka, kai nustoja lyti, ir lauke tvyro toks gaivus oras. Tokia melancholija užeina, tuomet norisi tik kepti sausainius, gerti arbatą, žiūrėti gražius filmus apie gyvenimą :)


1 komentaras:

xena rašė...

galim paskolinti metams savo išaugtus botus - geltonus 21 dydžio arba raudonus 24 :) jei ką, mano skypas xena.lt, emailas jpuriuskiene@gmail.com