spalio 28, 2008

skaitiniai


Mėgstu skaityti. Kartais būna, kad tuo pačiu metu skaitau dvi knygas. Ir dabar taip pat, tiesa, viena - biografinė, kita - apie vaikų auklėjimą. Bet, vis tiek galiausiai, kuri nors viena paima viršų, o kita lieka "laukti eilėje". Knygas skaitau ne nuolat, užeina tokie kaip skaitymo ir neskaitymo periodai. Kai neskaitau, tai jau visai nieko, ir taip keletą mėnesių, o kai jau paimu kokią knygą į rankas, tai žiūrėk visos laisvos minutės būna skirtos skaitiniams.

Kai Vilius užmiega, vis svarstau, kuo užsiimti: ar namus aptvarkyti, gal valgyti pagaminti, gal palįsti po dušu, gal Internete panaršyti, o gal knygą paskaityti?.. Jei knyga užkabina, tai dažniausiai pasirenku ją (na, žinoma, vis dar prausiuosi, ir sūneliui valgyti gaminu :)


Dažnai jaučiu trūkumą žmonių, su kuriais galėčiau pasidalinti mintimis apie perskaitytas knygas. Norėtųsi aptarti jas su tais, kurie taip pat yra jas perskaitę, o sutikti tokį žmogų ir dar pataikyti pakalbinti jį apie skaitytas knygas pasitaiko nedažnai. Vienoje iš darboviečių net turėjau planą suburti entuziastų grupelę, kurioje diskutuotume apie perskaitytas knygas. Tiesa, planas buvo diskutuoti anglų kalba taip tobulinant kalbos įgūdžius. Deja, planas taip ir nebuvo įgyvendintas...


Kai gimė Vilius, žinoma, buvo neskaitymo periodas. Knygą į rankas paėmiau, ka mažyliui buvo 4 mėn. Buvo smagu! :) Dabar jam jau beveik metukai, o mano paskutinės penkios skaitytos knygos būtų šios: Izmaelis (D.Quinn), Marlis ir aš (J.Grogan), Maži vaikai (T.Perrotta), Atostogų likučiai (T.Jaud), Manasis Stivas (T. Irwin).

Tad imsiu ir pasidalinsiu trumpais įspūdžiais apie jas.


Izmaelis - nereali knyga!! Priverčia mąstyti, svarstyti, pasirinkti sprendimus. Siūlyčiau visiems, kam ne visvien, kaip mes gyename šioje žemėje. Tiesą sakant, užvertusi paskutinį knygos puslapį, ėmiau karštligiškai mąstyti, ką gi aš galėčiau padaryti, kad atitaisyti tą žmonių civilizacijos padarytą žalą gamtai... Na, apsistojau ties planu aptarti su vyru, kaip norėtume auklėti savo vaiką...


Marlis ir aš - dar viena nerali knyga! Tiesa, visai kitokia nei prieš tai skaityta. Apie nuostabų šunį ir labai smagią porą, kuri laikui bėgant tapo smagia šeima. Daug geros nuotaikos ir pozityvios energijos šioje knygoje. Tiesa, ne tik juokiausi, bet ir verkiau... Žinau, kad yra filmas pagal šią knygą, pasirodys per Kalėdas, tad laukiu nesulaukiu :)


Maži vaikai - na, jei matėte filmą tuo pačiu pavadinimu (beje, labai neblogas), tai būtų išsamesnis jo variantas. O šiaip, labai neblogas skaitinys mamoms , auginančioms mažus vaikus, toks realistiškai nuteikiantis :)


Atostogų likučiai - smagi ir šiuolaikiška knyga. Apie vargšą vokietį, kuris bando pabėgti pats nuo savęs, bet galiausiai paklejojęs grįžta. Smegenų pravėdinimui labai tinka.


Manasis Stivas - biografinė knyga apie krokodilų gaudytoją Stivą Irwiną, kuris žuvo berods 2006m. Gal pamenate tokį blondiną, chaki spalvos šortais ir visuomet su didžiule šypsena pasakojantį apie gyvates, krokodilus ir kitus gyvūnus TV ekrane? Tai vat, ši knyga apie jį, parašyta jo žmonos ir sielos bičiulės Terri. Graži, nuoširdi. Jei įdomu tikros gyvenimo istorijos, paimkite į rankas.


Tad tokia apžvalga :) O dabar labai rimtai skaitau apie vaikų auklėjimą (čia ta pati knyga, kuriai teko "laukti eilėje" :) Knyga angliška, tad gaunu dvigubą naudą :) Ir ruošiuosi pasidalinti įgytomis žiniomis su kitomis mažių mamomis.


3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

tik siandien atradau tavo bloga..ir kazkodel iskart paskaiciau apie knygas :) esu skaicius is tavo paminetu "izmaeli" ir "miegok!" pries kelis metus. labai patiko :)

vaida rašė...

Labas, anonime :) Prisistatyk, a?:)

Anonimiškas rašė...

Labas. Va ka tik radau tavo bloga per Austejos blogo nuoroda. Cia Medos mama Lina, tikiuosi, susigaudai, kuri :) Jei ne, tai dar duosiu detaliu. As irgi megstu paskaityt, aisku, ir padiskutuoti apie paskaitytas. Va ir dabar noriu ta Ismaeli paskaityt, ale is kur gausi sausio pirmosios vakara :) Teks eit kitos ieskot. Beje, pati turiu knygu, ir LT ir EN, galiu paskolint. Nu, vienzodz, smagu, kad tave radau :)