kovo 30, 2010

"Kai užaugsiu, būsiu Alonsas!" arba apie tai, kaip obuolys netoli rieda nuo obels

Mūsų Vilius auto-fanatas. Visiškas, nepalaužiamas (kol kas). Vakar darželyje man sako:"Kai užaugsiu, būsiu Alonsas". Nesidomintiems Formule-1, aiškinu: Fernando Alonso yra Formulės-1 lenktyninkas, šiuo metu lenktyniaujantis Ferrari komandoje, yra iškovojęs pasaulio čempiono titulą. Viso šito Vilius, žinoma, nežino, bet jis girdi, kaip mes su Tomu, žiūrėdami F-1 varžybas, diskutuojam, kalbam, tai ir jis iš paskos. Dabar jis turi 3 žaislines formules, tai jų vardai tokie: Šumakeris, Alonsas ir Masa :) Čia visos yra lenktynininkų pavardės. Šumakerio (M.Šumacheris) vardą jis pats suteikė vienai formulei, o kitoms paprašė mūsų pagalbos.

Ryte pabudęs eina ieškoti mašinų, atėjęs iš darželio, eina žaisti su išsiilgtom mašinom, mėgstamiausias filmukas - "Ratai", dabar jau prašo nupirkti McQueen'o, nors iki šiol neatsiminė tos mašinytės vardo, tai reikėdavo tiesiog lenktyninių mašinų. Kai važiuojam pro nedidukę trasą kartams šalia Mokinių informavimo ir techninės kūrybos centro, tai Vilius visada pažiūri, ar ten kas važiuoja. Spėju, itin džiaugsis, kai Tomas vėl pradės važinėjimo kartais sezoną :)
Darželyje, sakė, galėtų pusė dienos mašinom žaisti ant stalo....
Šiandien auklėtoja sakė, jog visi vaikai eina miegoti pietų miego pasiėmę po mašinėlę (Vilius nemiega pietų ten). O ir šiaip, visi žaidžia mašinom. Klausiu, ar ir mergaitės žaidžia mašinom? Taip taip, sako auklėtoja. Visi 5 (3 berniukai ir 2 mergaitės). Daugumos įtaka, tai vadinama :)
Ir nieko čia nuostabaus, nes Tomas tiesiog pamišęs dėl formulių. Kol jo nepažinojau, tikriausiai net nežinojau, kad yra toks sportas. O dabar esu viena iš fanių, ir visai neblogai gaudausi :) Žinau, pilotų vardus, pavardes, žinau, kokios komandos stiprios, kurios nelabai, žinau kai kuriuos techninius dalykus. O Tomas ne tik žaidžia Formulės žaidimus kompiuteriu, bet ir Internete rado tokį žaidimą, kur turi savo Formulės komandą, perki pilotą, techninį direktorių, turi tobulinti bolidą, ugdyti pilotą, o paskui dalyvauti varžybose, prieš tai nustačius visus techninius ir strateginius parametrus. Žodžiu, visas verslas! :) Tai jūs pasakykit, kaip vaikas gali nemėgti mašinų, kai tėvai tokie? :):)

Komentarų nėra: