lapkričio 24, 2009

Troliai Mumiai

Troliai Mumiai po truputį ateina į mūsų namus :)
Viskas prasidėjo netyčia: pirkau kinder-kiaušinį ir jame buvo toks gražus mažutis baltas Mumiukas. Viliui labai patiko. Paskui Lindex parduotuvėj pamačiau ir negalėjau nenupirkti pižamos su Mumiukais, - irgi jo labai mėgstama. Tuomet dar viename kinder-kiaušinyje radome dar vieną Mumiuką. Tada prieš Viliaus gimimo dieną supratau, kad vaikas neturi puošnesnių rūbų, tik tokius paterliotus, padėvėtus, nuskalbtus... Ėjau apipirkti jį, be puošnesnių drabužėlių prigirebiau ir džemperį su Mumiu :):) Tad visai nenuostabu, jog parodoje "Vaikų šalis" nepavyko praeiti pro stendą su knygomis apie trolius Mumius.

Iš pradžių maniau, kad perskaitysiu aš tą knygą, o tuomet pasakosiu Viliui. Bet po geros savaitės žiūrėjimo į tą knygą, šiandien nusprendžiau pabandyti paskaityti Viliui. Abejojau, kad pavyks, nes jam sunku klausyti nepuolant vartyti skaitomos knygos. Šiandien prieš pietų miegą pasiūliau, jis susidomėjo. Skaičiau skaičiau, jis klausė klausė, galiausiai sustojau tokioj vietoj, kur šiek tiek ir siužetas sustoja :) Hmm, skaityti leido, net klausytų dar ! Tad vakare prieš miegą tęsėme toliau. Apsakymo nepaigėm, bet džiaugiuos, kad yra vietų, kur galima sustoti ir vėliau vėl nuo jų tęsti.
O knyga - nuostabi! Labai graži kalba. Smagus, lengvas, vaikam suprantamas, bet tuo pačiu rimtas stilius. Supantu, kad Viliui dar gal kiek ankstoka ši knyga, bet jis klauso, paklausinėja apie piešinuką (piešinukai nespalvoti, jų nedaug, gal dėl to nepuola vartyti, o klauso). O man labai gera skaityti tokią knygą. Ir jau buvau pamiršus, ką reiškia skaityti garsiai (taip darydavau, kai mokydavausi mokykloje arba universitete, man padėdavo suprasti, įsigilinti).

2 komentarai:

xena rašė...

neblogai!
reiks ir mums bandyt prie ilgesnio teksto pereit :)

kardiofonas@yahoo.com rašė...

Laba diena, Jūs rašote, kad pirkote šokoladinį kiaušinį su Mumiais. Suprantat, aš renku minėtasias figūrėles. Iki kolekcijos pabaigimo trūksta 4 figūrėlių. Galbūt netyčia pirkote dar ir radote pasikartojančių? Galėtume pamainyti, nes aš turiu daug vienodų. Dabar šių kiaušinių nebeparduoda, tad kolkecija nebaigta, o bendraminčių nerandu, kurie galėtų atlikti mainus :)